Răzvan Stanciu ne prezintă un concept vizual de tip protest, un demers conceput și inspirat din critica societății contemporane, societate ce manifestă din ce în ce mai multă indiferență față de actul artistic și de cultură în general. O abordare artistică personală, bazată pe un segment format din elemente vizuale recognoscibile de tip portret sau compoziție. O juxtapunere a figurativului, alterat de accente abstracte, o rupere a formei ce este reintegrată de unitatea cromatică generată de o paletă destul de restrânsă, o mediere între gest și informal.
Răzvan Stanciu mizează pe forţa modelului şi a culorilor împrumutate de la covorul oltenesc, motive preluate prin mijloace picturale aflate la distanţa de siguranţă faţă de realism. (Mihai PLĂMĂDEALĂ)
Artist cu o bogată experiență pe simeze, Răzvan Stanciu excelează atât în arta peisajului, cât mai ales în portretistică. Figurile sale, fie ele ale oamenilor obișnuiți, fie a celebrităților aduc o pleiadă de stări sufletești. La acestea contribuie într-un mod ”sonor” armonia cromatică. O întreagă alchimie a spațiului plastic, original și echilibrat, este pusă în slujba omului și a artistului vizual Răzvan Stanciu. (Drd. Petre-Emanuel Ghergu)
Răzvan Stanciu vine cu alt gen de forța, cu o tușa nervoasă, cu o culoare puternică aproape pură la un moment dat. Se vede ca palpită, că freamătă pentru întâlnirea cu publicul si are această magie a creației plastice care îi permite să-și pună ideile in pictură. Acel strop de portretistică pe care orice pictor este dator să-l încerce, este prezent in lucrările lui. În aceste portrete Răzvan caută dincolo de ceea ce vedem la o primă privire pe chipul unui om si încearcă să deslușească personalitatea pe care o abordează. (Dr. Marius Tița)
O pictura in care cautari personale se petrec spontan, din mersul concret al compunerii imaginii. Rezultatele vizuale sunt placute. Imaginile sunt poetice fara pretentii, fara tam tam care se doreste a fi si este satisfacator pentru ca la nivel de receptie se vede ca autorul, este primul care testeaza cercetarea si pastreaza sau nu ce masoara dupa parerea lui reusita, dovada vizibila care justifica cercetarea. (Sanda Agalides)
Cu speranta ca veti dori sa vedeti sau sa achizitionati, inclusiv in rate, picturile lui Razvan Stanciu, va invitam, pe 6 septembrie, ora 19.00, la Galeria Alexandra’s, la vernisajul expozitiei sale. Bijuteriile Salba Mariei si vinurile Zum Wines ii vor sta alaturi, la o noua Gala ROCAT, sustinuta, ca de fiecare data, de Aqua Carpatica.
Citeste mai multe despre eveniment aici: ROCAT 13, pe 6 septembrie, cu Razvan Stanciu Art, Salba Mariei si Zum Wines
Citeste si Ce este ROCAT?