Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Kristian Dimofte e un artist cum n-ai mai văzut, iar bijuteriile lui sunt făcute într-o tehnică extrem de rar folosită în lumea bijutierilor. Acum poti să-l cunoșți personal citind acest interviu.

Nume, vârstă, locul nașterii, reședință

Sunt născut în 1985, în Galați. De 5 ani stau în București.

De când faci ce faci?

Mi-am redescoperit partea artistică în primele luni de practică stomatologică. Tehnică dentară este o formă de artă, nici un dinte nu este la fel cu altul. Studiul m-a ajutat să înțeleg modelajul și îmi permite acum să modelez ceara așa cum vreau. Acum sculptez forme anatomice prin picurare, dându-mi posibilitatea să ofer lucrărilor o mică poveste, sau un mesaj profund.

Când și cum ți-ai dat seama că eșți potrivit pentru asta? A existat vreun membru al familiei care te-a împins în direcția asta? Vreun mentor?

Înclinația spre metal, foc și bijuterie o am încă din copilărie. În perioada școlii generale mergeam frecvent la un atelier de bijuterie dintr-un cartier mărginaș al Galațiului. Mă jucam cu argint și încercăm să fac modele după schițe desenate de mine. Ideile mele îi puneau în dificultate pe bijutieri, și bineînțeles că produsul final nu era cel dorit.

Ai un role-model? Există vreun artist român/străîn care te inspiră și care ți-a influențat munca?

Tot ce creez este făcut din inima și din propria inspirație, n-am făcut facultate de arte și nici cursuri speciale în artă plastică. De aici și vine libertatea mea de exprimare, nu mă influențează vreun artist sau un stil anume, nu mă ghidez după moda actuală. Mă las îndrumat doar de propria-mi perspectivă.

Crezi în zodii, horoscop, influențe astrale? Dacă da, simți că ești mai creativ(a) în anumite zile/conjuncturi?

Cred în vise și visez mult, de multe ori mi se arată în vise anumite obiecte, stări, culori, mirosuri cărora încerc apoi să le dau viață în metal sau în alt material. Și pot să-mi induc starea potrivită pentru a creea în orice zi.

Ești o persoană religioasă? Cum te raportezi la religie?

Da, sunt religios și sunt creștin ortodox.

Îți mai aduci aminte de acel lucru făcut de ține care te-a făcut să zici „Hai că e ceva de capul meu”? Mai deții acea piesă? Dacă nu, știi cine o deține acum?

Cea mai importantă realizare artistică și spirituală de până acum este colecția “Tracia Amei” care a intrat în patrimonial național al României și a fost prezentată în premieră, la Bucureșți pe 31 august 2017 la Galeria Alexandra’s.

Ești de acord cu ideea că internetul distruge arta, sau, din contră, crezi că ești ceea ce ești și datorită notorietății de pe rețelele sociale?

Internetul nu mi-a oferit notorietatea, dar este un mijloc de comunicare pe care îl folosesc pentru a lua și a păstra legătura cu clienții mei din afara României.

Care este lucrarea de care ești cel mai mândru? Cum ai făcut-o? Ce simbolizează?

Mini-sculptura “Sburătorul”, la care am lucrat aproape o mie de ore și care poate fi purtată ca brățară. Am creat-o în aur solid de 14K, placând unele detalii cu aur alb de 18K și rhodium negru, punând la final un rubin și două safire. Procesul de creare a fost migălos, am folosit tehnica modelării de ceară fierbinte, construind scheletele picătură cu picătură. Această lucrare a fost inspirată de capodopera literară “Sburătorul” din anul 1843 a lui Heliade Ion Rădulescu.

Cum vezi ocupația ta ca business? Se poate trăi din ce faci tu sau e nevoie să mai ai un job sau o altă afacere?

Kady’s este marca înregistrată și reprezintă un concept nou, în care se îmbină arta plastică și arta bijutierilor. Oamenii vor fi mereu în căutare de ceva nou și mă bucur că pot să le îndeplinesc unele dorințe. Altfel spus, mă bucur că am trecut de la tehnician dentar la artist și că pot să trăiesc din asta.

Lucruri preferate: muzică, mâncare, băutură, destinație de vacanță, culori..

Muzică – în funcție de stare. Mâncare – sănătoasă. Băutură – apă. Destinație de vacanță – toată lumea. Culoare – curcubeu.
Pe Kady’s îl găsiți aici:
Vezi si lucrarile: