Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Institutul Aspen România a organizat pe 27 septembrie, la Centrul de Afaceri Multifuncţional Lumina Verde din Ploiesti, Aspen Energy Summit. Locatia nu a fost intamplatoare: oraşul Ploieşti are tradiţie în exploatarea şi procesarea petrolului, iar anul 2017 marchează 160 de ani de la infintarea, aici, a primei rafinării de petrol din lume.

Aspen Energy Summit, organizat anual de către Institutul Aspen România cu sustinerea activa a companiei de comunicare strategica New Machiavelli Comunication, oferă o platformă de înaltă calitate atât pentru participanţii din sectorul privat, cât şi pentru cei din sectorul public, în domeniul energetic din regiunea Marii Negre. Evenimentul oferă oportunitatea dezbaterilor obiective si curente, creand astfel premise pentru luarea de decizii oportune pentru mediul regional de afaceri şi pentru factorii de decizie politică din sectorul energetic din zona Marea Neagră – Marea Caspică.

Summit-ul a avut ca invitaţi reprezentanţi ai Guvernului Romaniei, guvernelor străine, experţi în domeniul energetic, reprezentanţi mass-media dar şi lideri ai companiilor din sectorul energetic de stat si privat. Institutul Aspen România creaza astfel perspective pentru elaborarea de politici publice destinate să încurajeze cooperarea şi interconexiunile la nivel regional şi trans-regional, investiţiile în infrastructura energetică, favorizând astfel indeplinirea celor doua obiective strategice care vizeaza securitatea si eficienta energetica. Invitatii speciali al acestui eveniment au fost Maroš Šefčovič, vicepreşedinte al Comisiei Europene, responsabil cu Uniunea Energetică si ambasadorul SUA la Bucuresti, domnul Hans Klemm.

Astfel, pe zece sevalete, ce vor amplasate in zona de socializare a Aspen Energy Summit, au fost expuse picturi reprezentative pentru arta plastica romaneasca, insotite de o scurta istorie a picturii autohtone, care isi are debutul academic in aceeasi perioada cu industria petroliera romaneasca. Inalti oficiali romani si straini, printre care Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Maroš Šefčovič, vicepresedintele Comisiei Europene, dar si membri ai guvernelor din Georgia, Republica Moldova si Romania, au putut admira lucrari originale de pictura romaneasca, evocand mai multe perioade si curente artistice reprezentative, din portofoliul Galeriei Alexandra’s.

Multumim, Aspen Institute Romania si New Machiavelli Communications.

Detalii despre eveniment pe www.facebook.com/AspenEnergySummit si www.facebook.com/AspenInstituteRomania. Mai multe fotografii gasiti AICI.

————————-

Institutul Aspen România (www.aspeninstitute.ro) este o asociație non-profit, apolitică, ce are ca misiune promovarea unui dialog informat și critic pe diverse teme de interes pentru societatea românească. Institutul este recunoscut în întreaga lume pentru devotamentul cu care promovează deschiderea către un model de leadership inovativ și un dialog informal între reprezentanții mediului de afaceri, ai mediilor politice și în societățile civile de pretutindeni. Institutul Aspen are sediile centrale în Aspen Colorado și Washington D.C., fiind fondat în 1950. Alte centre afiliate au fost create ulterior în Franța, Germania, Italia, Japonia, India, Spania, Republica Cehă și Mexic. Institutele Aspen afiliate sunt autofinanțate și administrate independent, însă promovează un set de valori comune.

New Machiavelli Comunication (http://newmc.ro/) este o companie etalon in comunicarea strategica si relatii guvernamentale, cu focus si expertiza semnificativa pe analize de risc politic, brand management, relatii internationale, relatii media si analize de piata.