Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

“Acasă la Marcel Thiele” poate fi scris și ca “baie de culori”. Atelierul pictorului german stabilit în România este o grea încercare vizuală când vii din anostul trafic bucureștean. Îți trebuie timp să te adaptezi, să te bucuri. Noroc că neamțul nu e neamț deloc. Marcel se poartă mai degrabă ca un francez de școală veche: politicos, amabil, modest. 

Atelierul lui poate fi considerat motiv de invidie pentru alți pictori. Podul și “etajul” podului, dacă se poate spune așa, constituie o suprafață mai mult decât generoasă, decorată inedit și practic în același timp. Nu știi dacă te uiți la o adaptare tehnică sau la o instalație de artă.

Poate și din acest motiv, Marcel Thiele are pânze de dimensiuni mari, unele putând acoperi lejer un autoturism.

E foarte greu să-l clasezi pe Marcel Thiele într-o școală sau într-un curent. Pictează cu o droaie de produse, de la cutii de vopsea acrilica la spray…..

… pe tot felul de suprafețe, de la pânză la obiecte decorative sau piese de caroserii auto. Practic, Marcel pictează tot ce-i face cu ochiul.

Marcel Thiele nu visa că o să devină pictor. Era un corporatist specializat în retail, manager al unei companii uriașe, care a construit în România câteva sute de magazine. În România s-a stabilit după ce s-a îndrăgostit de o româncă. Dorința de a avea mai mult timp pentru ea l-a făcut să-și vadă munca cu alți ochi. Și-a dat seama că e la limita burn-out-ului, așa că și-a luat un an sabatic, în care a descoperit nu numai că-i place să picteze, ci și că altor oameni le place ce pictează el. Acum, tablourile lui sunt expuse în locuințe și colecții private din Franța, Germania, Italia, Cehia, Belgia, Suedia, Brazilia și SUA.

L-am lăsat pe Marcel alegându-și tablourile pentru expoziția Despre Dragoste cu Marcel Thiele, care se desfășoară, până pe 25 februarie, la Radisson Blu Hotel București. Va invităm să-i vedeți lucrările.