Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Scrumieră vintage din alamă

300,00 

Stoc epuizat

Toate lucrările vândute de Galeria Alexandra’s ajung la client însoțite de certificat de autenticitate. Puteți cumpăra această lucrare și în rate, astfel încât va invităm să folosiți simulatorul alăturat. Pentru orice alte informații va stăm la dispoziție la office@alexandra-s.com.

Superba scrumiera cu picior, din alama. Obiect vintage perfect pentru locuinta unui pasionat.

Istoria scrumierei consemneaza ca cel mai obișnuit model este un cilindru de mică adâncime cu o bază plană, care este așezat pe o masă. Alte scrumiere, în special în locurile publice, sunt montate pe perete și sunt mai mari decât scrumierele standard datorită utilizării crescute pe care o primesc. Multe scrumiere au crestături pe margine pentru a ține țigările și/sau trabucul. Scrumierele au fost frecvent montate în mașini de lux sau mai mari, înainte de a fi disponibile ulterior ca articole accesorii instalate de distribuitori. De exemplu, mașini precum BMW E38 aveau instalate scrumiere și brichete în ambele portiere din spate. Cuvântul „scrumieră” a intrat în uzul comun după anul 1926. Nevoia existenței unor astfel de obiecte pentru scuturarea scrumului în spațiul public a crescut în epoca de după cel de-al Doilea Război Mondial când țigaretele au început să fie fabricate în masă cu filtre non-biodegradabile și țigările de foi ieftine au fost vândute în ambalaje din celofan de unică folosință. Tot atunci s-a rafinat si designul acestor obiecte.

Alama este unul dintre cele mai vechi aliaje descoperite de catre om si inca din vremuri indepartate a fost folosita in special pentru realizarea obiectelor decorative, a vaselor, a instrumentelor muzicale de suflat si a bijuteriilor. Alama este un aliaj din cupru si zinc in diverse proportii, galben-auriu, maleabil, ductil, usor de prelucrat. Alama galbena poate contine pana la 80% cupru. Alama seamana cu aurul si a devenit foarte populara.

Categorie: Etichete: , , , , , , , , , ,