Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Ceas de buzunar din argint

269,00 

Stoc epuizat

Toate lucrările vândute de Galeria Alexandra’s ajung la client însoțite de certificat de autenticitate. Puteți cumpăra această lucrare și în rate, astfel încât va invităm să folosiți simulatorul alăturat. Pentru orice alte informații va stăm la dispoziție la office@alexandra-s.com.

Ceas de buzunar tip ANCRE, model Double Plateau, cu cinci medalii, argint 800, email, trei capace, cadran din porțelan cu cifre romane, secundar mic, 15 rubine, cu lanț din argint, în stare de funcționare, seria 73248. Cadran ø 38 mm.

Produs la sfârsitul secolului XIX.

Inscripţia ANCRE de pe capacul mediu al unui ceas desemnează tipul de eşapament al ceasului şi nu denumirea unei firme. Astfel de piese erau produse de firme de bijutieri care asamblau carcasele proprii cu mecanisme de ceasuri pe care le comandau la diferite fabrici din acest domeniu. Eşapamentul unui ceas are rolul de a „porţiona” în impulsuri egale energia înmagazinată în arc și este format din roată anker, furcă anker (seamănă ca formă cu ancora unei ambarcaţiuni) şi balansier. Eșapamentul egalizează impulsurile venite de la arc astfel încât ceasul să contorizeze corect fiecare secundă. Contactul dintre furcă şi balansier scoate sunetul de “tic-tac” al ceasului. 

Vezi și celelalte produse din sectiunea Orologerie.

Categorie: Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,