Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Maria Andon – ”Golden Ramaya”

700,00 

3 luni
6 luni
9 luni
12 luni

Toate lucrările vândute de Galeria Alexandra’s ajung la client însoțite de certificat de autenticitate. Puteți cumpăra această lucrare și în rate, astfel încât va invităm să folosiți simulatorul alăturat. Pentru orice alte informații va stăm la dispoziție la office@alexandra-s.com.

Maria Andon este un artist plastic basarabean contemporan remarcabil, care preferă o cromatică bogată și ecouri expresioniste.

Expresionismul este un curent artistic modernist, inițial prezent doar în poezie și pictură, pornit din Germania secolului al XX-lea. Expresionismul este caracterizat de prezentarea lumii din perspectivă strict subiectivă, distorsionată intenționat, pentru a crea momente emoționale care să transmită idei și stări de spirit. Artiștii de origine expresionistă caută să indice înțelegerea lumii prin propria lor perspectivă[2] sau experiență emoțională comparată cu înțelegerea “obișnuită” sau rațională a lumii materiale. Expresionismul originar este reprezentat de Ernst Ludwig Kirchner, Erich Heckel, Karl Schmidt-Rottluff, Max Pechstein – grupul Die Brücke (“Puntea”) din Dresda – și Franz Marc, August Macke – din jurul Almanahului Der Blaue Reiter (“Călărețul albastru”) din München – acoperind perioada 1905 – 1918. Vor adera mai târziu Emil Nolde, Paul Klee și Wassily Kandinsky.  Expresionismul nu a fost niciodată o școală în adevăratul sens al cuvântului. Reprezentat de artiști foarte diferiți, expresionismul se impune mai mult ca un stil, decât ca o mișcare artistică, ce va cuprinde în sfera sa și sculptura, poezia și muzica, cu compozitori precum Arnold Schönberg și Alban Berg. Este o revoluție pur estetică, caracterizată de culori țipătoare, contrastante, de linii frânte și curbe, de un ritm discontinuu.

Categorie: Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,