Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Luni, 2 Martie 2020, ora 18:00, în Centrul Vechi, la Hilton Garden Inn Bucharest Old Town (str. Doamnei nr.12), te asteptăm cu la o expozitie cu vânzare dedicată primăverii. Printre obiectele de arta cu care te asteptam se numara și cu mărțișoare create manual, ca acum o sută de ani, din argint, de la Salba Mariei, brandul de bijuterii etnice românești.

Vechiul obicei românesc numit Mărțișor sau Mărtișug se desfășura, acum o suta de ani, așa: in fiecare început de primăvară, ca ritual protector împotriva bolilor și a nenorocului, copiilor li se lega la mână, cu un fir răsucit de lână sau de bumbac alb și roșu, o monedă de argint luată din salba mamei. La finalul zilei de 1 martie, moneda era legată cu același șnur într-un pom din curte “ca să fie pomul roditor”. După 12 zile, moneda de argint se întorcea în salba din care fusese luat pentru acest ritual”.

Broșele din argint Salba Măriei cu monede românești din argint se potrivesc perfect oricărui stil vestimentar pe care vrei să-l abordezi odată cu venirea primăverii.

Evenimentul este organizat de:
Asociația Culturală Alexandra’s
Galeria Alexandra’s
Marcel Thiele Art
Salba Mariei
Strabunicii
bogdanstoica.ro
Hilton Garden Inn Bucharest Old Town
AQUA Carpatica
KVINT Tiraspol Winery & Distillery
Apriori Wine