Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

“Nicolae Maniu la galeria Alexandra’s” este o mare bucurie, deopotriva pentru noi – aflati la inceput de drum si public.

Nicolae Maniu s-a nascut inainte de sfarsitul celui de al doilea razboi mondial, la 86 de ani de la nasterea lui Barbu Stefanescu Delavrancea, 67 de ani de cand tarul Alexandru al II-lea venise in Romania, 64 de ani dupa infiintarea primei cai ferate din Romania si in aceeasi zi in care poetul Ion Minulescu parasea această lume – 11 aprilie 1944. Poate ca simbolistica zilei sale de nastere nu e deloc intamplatoare.

Lungul drum catre casa

In 1983 reuseste sa plece din Romania comunista, iar in 1984 i se retrage cetatenia romana. Dupa 10 ani petrecuti in Germania se muta in Franta si expune pentru prima data la Grand Palais, locul in care expun toti artistii de valoare.

Revenind la timpul prezent, Nicolae Maniu la galeria Alexandra’s inseamna expozitia maestrului desfasurata in perioada iunie – iulie. De asemenea, pentru vizitatori si reprezinta o dubla surpriza – prezenta maestrului si introducerea Alexandrei Andone – ucenicul sau din ultimii 3 ani.

Curatorul expozitiei “Nicolae Maniu la galeria Alexandra’s” este doamna Mariana Dragu – istoric de arta si consilier al galeriei noastre.

La vernisaj au participat atat iubitori de arta, cat si oameni de cultura si jurnalisti. Atmosfera a fost una mai degraba aceea pe care o regasesti la intalnirile dintre prieteni dragi.

Dincolo de discutiile legate de picturile expuse, maestrul Nicoale Maniu ne-a bucurat cu vestea reintoarcerii sale definitive in Romania. Acest lucru care ne face sa speram ca ii vom mai gazdui si alte expoziții de-a lungul timpului.

Va invitam sa vizionati interviul acordat exclusiv galeriei Alexandra’s de pictorul Nicolae Maniu pe pagina dedicata evenimentelor noastre.

Puteti regasi galeria Alexandra’s si pe Facebook, Instagram, Twitter si canalul nostru de Youtube.