Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Eugen Craciun

O importanta voce în arta plastica romaneasca. Nascut in 1922 la Piatra Neamţ, devine student al Academiei de Arte Frumoase Iaşi, la clasa profesorului Corneliu Baba, apoi studiaza la Bucureşti, cu Alexandru Ciucurencu şi Octav Angheluţă. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, face desene şi reproduceri pentru ziare şi reviste, ilustrează cărţi, cu expozitii personale in Romania si Elvetia si cu lucrari la expoziţii colective din peste 20 de tari. Lucrări semnate Eugen Craciun se afla în colecţii de stat şi particulare din România, Anglia, Austria, Belgia, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Olanda, Spania, Suedia, S.U.A. si s-au vandut la licitatii desfasurate la Bonn (1998), Paris (2002), Bucureşti (2002)

*** Lista Pictorilor Români și Baza de Date cu Semnăturile Pictorilor Români constituie proiecte ale Galeriei Alexandra’s, a căror prima etapă este finalul anului 2019. Cele două produse vor fi publice, în scopul transparentizării pieței de artă și facilitării identificării și tranzacționării de lucrări de pictură clasică și contemporană autentice. Pictorii care vor să fie parte a acestui proiect sunt rugați să ne contacteze.

Vezi baza de date aici: A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z.

Pentru mai multe detalii despre unii din artiștii pe care îi promovăm, îți recomandăm secțiunea Pictori. Pentru a achizitiona lucrările lor, intră pe alexandra-s.com/magazin/