Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Născută la Barcelona în 1996, Kira Hagi a studiat Arta la Internațional British School of Bucharest (IBSB) și a absolvit CIE Adanced Level Art & Design în 2014, cand a si primit o bursă la New York Film Academy. Trei ani mai târziu și-a dat licența în Acting for Film. Îndepărtarea de universul stabil al familiei a fost un prilej să-și descopere abilități de comunicare pe care nu știa că le are, dar și capacitatea de a se descurca pe cont propriu într-un domeniu despre care știa prea puțin, la cei 18 ani. „Unii colegi apelau la mine să le fac story-board-uri pentru producțiile la care lucrau. Desigur, le-ar fi fost ușor să le facă pe calculator, dar au remarcat la mine o obsesie pentru detalii care îi ajuta să vadă mai bine imaginea de ansamblu. Los Angeles este perioada mea cea mai creativă de până acum, făceam zeci de tablouri săptămânal și abia când m-am întors acasă am realizat că majoritatea aveau legătură cu rădăcinile mele si in ele apăreau, sub diverse forme, niște case mai mult sau mai puțin stilizate. Pentru mine a fost o formă de terapie care m-a ajutat să supraviețuiesc dorului. De fapt, când a trebuit să îmi numesc lucrările, mi-am dat seama că pe toate le-aș numi DOR”, povestește Kira. Tablouri ale Kirei Hagi se află deja în colectii private, datorită unor designeri de interior care au început să le propună în amenajările lor. Colecția care face subiectul acestui vernisaj este compusă din lucrări create între 2014 și 2019, împărțite în două teme: „Dezrădăcinare” și „Experiment”. În colecția „Dezrădăcinare” sunt adunate cele mai semificative lucrări ale perioadei petrecute in SUA, în timp ce „Experiment” este o colecție care a apărut ca urmare a întâlnirii cu regizorul Toma Enache și a primirii unui rol în filmul „Între Chin și Amin”. Perioada filmărilor de anul trecut și informațiile tulburătoare pe care le-a aflat Kira despre Experimentul Pitești au avut un impact mare asupra tinerei artiste, care a învățat să se exteriorizeze prin artă și să-și defuleze astfel trăirile.

*** Lista Pictorilor Români și Baza de Date cu Semnăturile Pictorilor Români constituie proiecte ale Galeriei Alexandra’s, a căror prima etapă este finalul anului 2019. Cele două produse vor fi publice, în scopul transparentizării pieței de artă și facilitării identificării și tranzacționării de lucrări de pictură clasică și contemporană autentice. Pictorii care vor să fie parte a acestui proiect sunt rugați să ne contacteze.

Vezi baza de date aici: A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z.

Pentru mai multe detalii despre unii din artiștii pe care îi promovăm, îți recomandăm secțiunea Pictori. Pentru a achizitiona lucrările lor, intră pe alexandra-s.com/magazin/