Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Nascut in Tulcea, in 1963, invata sa picteze singur si apoi datorita talentului si calitatii lucrarilor sale, este angajat intr-o cooperativa, in care se pictau icoane. Acolo invata meseria de iconar, pe care o va aprofunda de-a lungul vietii. Devine membru al Cenaclului satiric “Haz” in 1982 si expune lucrari de grafica satirica, alaturi de ceilalti membri. Dupa Revolutie infiinteaza el insusi un alt Cenaclu, denumit “Spin” si continua sa expuna in orasul natal, alaturi de ceilalti membri. Prima icoana bizantina am facut-o acum 36 ani. De atunci am studiat prin biblioteci, muzee, biserici, cum sa pictez pentru oameni icoana cea mai frumoasa, care sa mangaie sufletul si sa ne aduca in casa lumina, linistea si ajutorul Celui de sus prin frumusetea artei din vechile icoane bizantine. Din ceea ce am vazut si am invatat incerc sa va daruiesc si dumneavoastra. Dincolo de munca mea si de pasiunea mea incerc sa inteleg … de ce atata rautate, de ce atata nepasare pentru natura din jur sau pentru semenii nostri mai putin norocosi, ce fel de societate am cladit si catre ce ne duce ea? Pentru ca imi pasa de oameni, pentru ca iubesc lumea si natura asa cum ne-a dat-o Dumnezeu, caut “calea” si va invit si pe dumneavoastra sa faceti la fel”. Acum, lucrarile sale pot fi gasite in colectii particulare din toate continentele, in cele mai exotice destinatii pentru o icoana bizantina ortodoxa; incepand cu Egipt, Argentina, China, pana in mai toate tarile din toata Europa. Participant la expozitii de grup in Romania (Bucuresti, Ploiesti, Tulcea, Targu-Jiu), Franta, Italia (Vicenza). Autodidact convins, cochetand cu o multitudine de domenii artistice, de la design si productie obiecte din plus, pana la pictura de icoane bizantine; sau de la grafica satirica pana la proza satirica “Privatizacii, Revolutia”, Liviu Balac surprinde prin diversitatea materialelor, modalitatilor nonconformiste de exprimare si cailor de transmitere a mesajului, utilizate in creatiile sale. “Toata viata am pictat ca hobby sau in mod profesionist icoane. Acum am simtit nevoia sa ma descatusez din canoanele artei bizantine si sa ma contopesc cu universul, in abstract. Sa-mi eliberez sufletul, sa pluteasca in necunoscut si sa se lase cuprins de eternitate”.

*** Lista Pictorilor Români și Baza de Date cu Semnăturile Pictorilor Români constituie proiecte ale Galeriei Alexandra’s, a căror prima etapă este finalul anului 2019. Cele două produse vor fi publice, în scopul transparentizării pieței de artă și facilitării identificării și tranzacționării de lucrări de pictură clasică și contemporană autentice. Pictorii care vor să fie parte a acestui proiect sunt rugați să ne contacteze.

Vezi baza de date aici: A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z.

Pentru mai multe detalii despre unii din artiștii pe care îi promovăm, îți recomandăm secțiunea Pictori. Pentru a achizitiona lucrările lor, intră pe alexandra-s.com/magazin/