Selectează o Pagină
Meniu
Inchide
Centenarului Marii Uniri de la 1918 este un eveniment important nu doar pentru românii de pe teritoriul actual al României, ci are o semnificație profundă pentru orice român care simte și trăieste cu dragostea fată de tară și neam, indiferent de locul în care este stabilit.
Ce inseamnă România pentru un român din Basarabia, Bucovina, Vechiul Regat sau Transilvania? Ce valori și ce caracteristici are fiecare părticică din acest mare întreg? Dincolo de diversitatea resurselor naturale și umane cu care a fost binecuvântat acest teritoriu, romanii dețin un bogat patrimoniu cultural moștenit de la generațiile anterioare.
In acest sens, intrucât aniversarea  Centenarului Mării Uniri de la 1918 coincide cu celebrarea primului An European al Patrimoniului, Galeria Alexandra’s, Fundatia Art&Heritage si Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Balcescu” propun un proiect ce reuneste cele două mari teme ale anului 2018 – Marea Unire și Patrimoniul Românesc.
Ca urmare, zece artiști din Basarabia, Bucovina, Vechiul Regat și Transilvania s-au reunit într-o caravană de explorare a a Patrimoniului din România si Republica Moldova. În perioada 10-20 mai 2018, caravana Artă și Patrimoniu: Zece pentru România a desfășurat activități în Constanța, iar pe 19 mai 2018, la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta, iubitorii de arta au putut sa-i intalneasca pe artisti si sa vada operele lor în cadrul caravanei.
Mai multe imagini gasiti AICI.