Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

S-a nascut la Valea Calugareasca, una din “cetatile” mari de pe Drumul Vinului. Bunicul sau era administratorul celei mai celebre podgorii interbelice, Letohay. Tatal sau a fost aviator, iar unchiul lui, care  venea cateodata sa surprinda intr-o acuarela frumusetea viilor, a fost cel care si-a dat seama ca micul Stefan e un pictor talentat. El i-a convins parintii sa-l dea la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza din Bucuresti.

Au urmat facultatea, casatoria, jobul de profesor de desen la Tulcea, copiii. A deschis un atelier de creatie la Tulcea si a expus, prima oara, in Bucuresti, in 1980. Liviu Tudor Samoila, Nicolae Grigorescu, Tudor Octavian, Cornel Radu Constantin, Corneliu Antim, Gavril Tarmure, Adrian Chira i-au fost prieteni adevarati, care l-au ajutat, spiritual dar si logistic, sa se desavarseasca.

Astazi, Stefan Pelmus se imparte intre Bucuresti si Valea Calugareasca. Asemeni inaintasilor sai,  se ocupa de vie. Asemeni marilor artisti romani, expune in tara si in strainatate. Va invitam sa-l cunoasteti, pe 22 iunie, in fabuloasa cladire care gazduieste Galeria Alexandra’s.

Detalii aici.