Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Doi de Jazz este conceptul care a luat naștere în anul 2018 și îi are ca și componenți pe Ioana-Teodora Spînu – voce (ROMÂNIA) și Lucas Contreras – chitară (COLUMBIA). În programul celor doi muzicieni se regăsesc aranjamente și reinterpretări a câtorva dintre cele mai îndrăgite și cunoscute piese din repertoriul standard de jazz precum compoziții de Sigmund Romberg, Cole Porter și Brooks Bowman. Printre aparițiile notabile a acestui duo menționăm Festivalul de Jazz – Sibiu, Festivalul Filmul de Piatră – Piatra Neamț, Green Hours – București, Șușote – Constanța.

Ioana-Teodora Spînu este născută în Constanța și a studiat canto-jazz la Colegiul Național de Artă “Regina Maria”. Continuând la secția de jazz a Universității Naționale de Muzică din București, în prezent este studentă la master. A sustinut concerte în numeroase festivaluri din România printre care amintim “Femei pe Mătăsari”, Street Delivery – Jazz for Kids, Festivalul de Jazz în aer liber – Promenada Mall, Festivalul Naţional de Improvizaţie – Godot în Bucureşti, în cadrul proiectelor Seri de Jazz şi muzică clasică – Radio România Târgu Mureş, Stagiunea de evenimente „Muzica si arte la muzeu” în Târgu Mureş, în cadrul proiectului „Padurea Rotundă”, Reghin și în cadrul festivalului Filmul de Piatră în Piatra Neamț. Cel mai recent proiect în care este implicată se numește “Tarot Tales” de la Teatrul Dramaturgilor Români și este un musical de Mircea Tiberian pe texte de Saviana Stănescu.

Lucas Contreras este un chitarist de jazz născut în Columbia. A început studiile muzicale la Universidad el Bosque Bogota, facultate unde a învățat baza jazzului și folclorul latino-american. În acest moment este student la secția de jazz a Universității Naționale de Muzică din București. Capabil de a îmbina influețele sale latino cu muzica jazzului, Lucas Contreras este un muzician versatil și dinamic. A cântat în diferite formule, de la duet (chitară-voce) până la sextet. Cel mai recent proiect în care a fost implicat e Cristina Radu quartet, formulă cu care a cântat la festivalul Jazz In The Park în Cluj, cu care au câștigat Special Award.

Ii poti cunoaste pe Ioana Spinu si pe Lucas Contreras pe 7 februarie, la Gala ROCAT18 de la Galeria Alexandra’s. Ai detaliile AICI.