Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

La a saptea Gala ROCAT din acest an, simezele Galeriei Alexandra’s au fost acoperite de picturi si sculpturi aduse de peste Prut. Prin amabilitatea prietenului nostru Iurie Matei, lucrari semnate de pictorii Victor Frimu, Radu Negru, Tudor Lazarenco si de sculptorul Pavel Obreja au deschis vernisajul dedicat artistilor din Republica Moldova.

“Mitologia redata pe panza”, cam asa s-ar putea descrie, succint, picturile moldoveanului Victor Frimu, artistul care picteaza inca din copilarie si ale carui tablouri au colindat intreaga lume. Toate miturile despre care ai auzit pana acum le poti vedea in picturile lui (vezi lucrarile lui AICI).

Despre Tudor Lazarenco sunt foarte multe de spus, dar o acum o sa mentionam doar ca picturile lui sunt vandute si de una dintre cele mai mari platforme online din domeniu (vezi lucrarile lui AICI).

Pavel Obreja este cel mai faimos sculptor din Republica Moldova, mai ales de cand sculpturile lui care redau emotia unei intalniri, baiatul si fata din bronz amplasate in centrul Chisinaului, au devenit atat de populare in social media (vezi lucrarile lui AICI).

ROCAT inseamna Romanian Century Art Tour si reprezinta modul in care Galeria Alexandra’s celebreaza Centenarul Romaniei Moderne. In cadrul acestui proiect, Galeria Alexandra’s promoveaza artisti romani, indiferent de spatiul geografic in care locuiesc sau activeaza.

Iurie Matei este cel mai important artist plastic din Republica Moldova. Afla mai multe despre el de AICI.

Anuntul evenimentului: www.facebook.com/events/529313764068180

Fotografiile de la eveniment sunt AICI