Primăria Capitalei a finalizat statuia dedicată lui I.C. Brătianu, monumentul fiind amplasat de câteva zile în rondul din Piața Universității. Statuia a fost promisă de primarul Gabriela Firea pentru Centenar, dar este gata abia acum.
Monumentul este o reproducere după monumentul public omagial construit în anii 1902-1903 de Ernest-Henri Dubois și Petre Antonescu.
Firma care a făcut reproducerea este Exorno Studio. Valoarea acordului-cadru pentru realizarea statuluii si a soclului 11.900.000 lei cu TVA inclus, iar proiectarea, montarea și amplasarea monumentului în Piața Universității au costat 4.760.000 lei cu TVA inclus, potrivit datelor transmise de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro. Cu tot cu soclu, statuia are 15 metri, inaltimea medie a unui bloc cu patru niveluri.
Esti interesat sa detii statui, statuete, sculpturi? Intra pe alexandra-s.com/magazin/
Ion I.C. Brătianu (1864-1927), cunoscut și ca Ionel Brătianu, a fost un om politic român, care a jucat un rol de primă importanță în Marea Unire din 1918 și în viața politică din România modernă. A deținut funcția de președinte al Partidului Național Liberal. A fost de cinci ori președinte al Consiliului de Miniștri —mai mult decât oricine altcineva —, de trei ori ministru de interne, de două ori ministrul al apărării naționale și de două ori ministru al afacerilor externe. A fost președinte al Consiliului de Miniștri în momentul intrării României în Primul Război Mondial, conducând țara în momentele dificile ale retragerii în Moldova. În 1922, după ce avuseseră loc realizarea și recunoașterea Marii Uniri, a preluat guvernarea, asumându-și reforma agricolă și votarea noii constituții din 1923. Când Ferdinand a murit în 1927, guvernul condus de Ionel Brătianu a rămas în fruntea țării, sub domnia regelui minor Mihai. În același an Ionel Brătianu a murit subit, ceea ce a fost începutul unei perioade de declin pentru Partidul Național Liberal.