Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Joi, 17 ianuarie 2019, Galeria Alexandra’s va asteapta la prima Gala ROCAT din acest an. Protagonistii vor fi pictorul Dumitru Glodeanu si sculptorul Bogdan Turcea, intr-un eveniment arbitrat cu eleganta de Domeniile Samburesti.

Tânărul Dumitru Mihai Glodeanu prezintă imaginea artistului devotat ce îşi asumă cu mândrie lucrările ce i-au fost  prezente în galerii, atât în ţară cât şi în străinătate, încă din perioada de studii ale acestuia. Demersul constructiv şi prezenţa constantă a lucrărilor acestuia, pe simeze, sunt şi vor fi un real beneficiu atât pentru artist cât şi pentru arta românească.

Sculptorul Bogdan Turcea își așează creația de la această oră în gramatica şi stilistica unui nou antropocentrism, fiind pe cale de a dezvolta un stil inconfundabil. Avem în față un parcurs a cărui alcătuire se poate revela pe mai multe paliere de natură să provoace nuanțe și asociații utile. Suntem invitați să participăm la un discurs artistic în care artistul a ştiut să „citească“ țesătura de simboluri din baroc până la expresionismul metafizic cu reverberări în mistica şi atemporala viziune ”ortodox – platoniciană”, cum afirmă chiar creatorul acestor lucrări.

Citeste si: 

Profil de artist – Bogdan Turcea

Profil de artist – Dumitru Glodeanu

Ce este ROCAT?