Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Descoperire arheologica de exceptie in Romania: o investitie a firmei Holcim in zona comunei Târgșoru Vechi (40km de Bucuresti) au scos la lumină urmele unei asezari uriase, de din secolele 8-10, cu o suprafață de aproximativ 2,5 hectare, care include peste 50 de locuinte, patru cuptoare, doua fântâni și un cuptor metalurgic. Vorbim despre una dintre cele mai mari așezări din perioada aceea, ceva similar (pastrand proportiile, desigur), cu orase ca Iasi sau Cluj. 

Cele mai spectaculoase descoperiri de la Targsoru Vechi sunt insa depozitele de unelte și de arme din fier, ce reprezinta o descoperire arheologic unică in Muntenia. Armele si uneltele ingropate aveau o valoare fabuloasa in secolul 10, cand împărații bizantini instituisera embargoul uneltelor și armamentului pentru regatele de la nordul Dunării.

 

„Eroii” descoperirii sunt arheologii Alin Anton, Bogdan Ciupercă, Cătălin Dîscă si Tudor Hila, de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova.

Felicitari tuturor. 

Vom reveni cu detalii.

*** Promovam frumosul si oamenii valorosi. Inscrie-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele Galeriei si intra in magazinul nostru virtual.