Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Ana Rus este una din putinele sculptorite ale Romaniei. Nascuta in Cluj, a absolvit in orasul natal Liceul de Arte Plastice si Institutul de Arte Plastice şi Decorative „Ion Andreescu”, specializarea Sculptură. A fost pictor pe portelan la IRIS Cluj si muzeograf la Muzeul Naţional Cotroceni. Din 1996 este membră a Uniunii Artistilor Plastici din România iar din 2007 si a Uniunii Artiştilor Sculptori din Ungaria. Este, de asemenea, membră a Academiei Central Europene de Ştiinţe Litere şi Arte si a Clubului „UNESCO” Bucureşti. Panoplia de diplome, medalii si decoratii include Diploma si Medalia de Aur (Cannes, Franţa), Diploma şi Cupa Mandelieu, Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler al preşedintiei României si Diploma de onoare „Solidaritatea prin artă” (Guvernul României).

A expus in Galeria 2 Bucuresti, Ujpesti Galeria Budapesta, Centrul Cultural Maghiar Bucureşti, Biblioteca Academiei Române, Muzeul de Artă Cluj, Căminul Artei Bucureşti, Muzeul Naţional Cotroceni Bucureşti, Galeriile’FILO Cluj, Galeria Simeza București, Muzeul Astra Sibiu, Palatul Parlamentului București, Galeria de Artă Alba Iulia, Râmnicu Vâlcea, Buzău, Timişoara, dar si in Viena, Krems, Cannes, Montpeyroux, Paris, New York, Belgrad.

A semnat 31 de lucrari publice si are lucrari in colectii particulare din Romania, Ungaria, SUA, Franta, Belgia, Italia.

Vino s-o cunosti pe Ana Rus, pe 28 februarie, la Galeria Alexandra’s. Detalii AICI.