Meniu

MoMa (Muzeul de Artă Modernă) New York găzduieşte, in aceste zile, expozitia personala Constantin Brancusi Sculpture. Pana pe 2 octombrie, cu un program special pentru abonati, MoMa va tine deschisa expozitia in conditii cum lui Brancusi nu i s-au alocat niciodata de catre muzeele romanesti.

Citeste si: Muza Adormita a lui Brancusi s-a vandut pe un munte de bani

De expozitie sunt responsabili Monique M. Schoen Warshaw si Jack Shear, cu sprijinul Consiliului Pentru Arte Contemporane al MOMA si al mai multor proprietari de lucrari semnate de celebrul roman.

Citeste si: Licitatie Brancusi – Cum arata sculptura vanduta cu 71 de milioane de dolari
Site-ul MoMa ofera userilor si posibilitatea de a identifica numele fiecarei lucrari a artistului, o idee ce ar trebui imbratisata si de muzeele romanesti.

Si in social media, MoMa New York da lectii muzeelor romanesti. Mai multe postari au fost alocate evenimentului, iar internautii le-au rasplatit cu aprecieri. Daca va uitati la selectia de mai jos, veti observa ca postarile de pe pagina de facebook a MoMa din luna august cu cele mai multe aprecieri sunt cele care vorbesc despre Brancusi.

In numele tuturor romanilor mandri de Brancusi, multumim, MoMa New York.

Va reamintim si ca statul roman a esuat in incercarea de a achizitiona lucrarea ”Cuminţenia pământului”, realizată de Constantin Brâncuși în anul 1907, care apartine doar patrimoniului cultural naţional, în categoria Tezaur. ”Cuminţenia pământului”, “Sărutul” și “Rugăciunea” marchează cea mai apreciată perioadă de creaţie a artistului. În prezent, ”Cuminţenia pământului” este în proprietatea moștenitorilor arhitectului Gheorghe Romașcu, care a cumpărat opera de artă de la Constantin Brâncuși în anul 1911.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe facebook.com/galeria.alexandras sau vino la evenimentele noastre viitoare.