Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

La umbra stirilor triste despre siguranta publica si a celor despre ciudatele pozitionari ale Romaniei la nivel internationale, cu greu s-a putut vedea, pe agenda publica, stirea anului in cultura, cea care vorbeste despre una din putinele implicari ale marilor investitori romani in domeniul artelor frumoase. Este vorba despre compania Dedeman, care a achitat peste 500.000 de euro pentru o sculptura de mari proportii, un grup statuar istoric, ce a fost amplasat în „Parcul Unirii” din orasul Bacau. Ansamblul monumental a fost realizat de artistul plastic Radu Ciobanu, sculptor monumentalist, consacract prin numarul mare de lucrari monumentale realizate atat in tara cat si in strainatate dar si prin numeroasele lucrari mici din bronz care au ajuns in posesia colectionarilor romani si straini.

Ansamblul are în centru statuia unei femei, ca simbol al „României Biruitoare”, ce reproduce tema centrale a basoreliefului Mausoleului de la Marasesti, încadrata de statuile „monarhilor întregitori”, Regele Ferdinand I și Regina Maria. Proiectul a fost inițiat și implementat de Asociația ,,Unlimited Connections”.

Statuile au fost turnate in bronz. Soclul cilindric din granit are înălţimea de 3,20 m. Pe faţa de est a soclului este plasată stema de bronz a României Întregite şi deviza “ROMÂNIA SEMPER VICTOR”. In jurul sau au fost amplasate două arce de cerc formate din 18 denticuli prismatici din beton, avand pe feţele superioare gravate nume ale unor bătălii din timpul Războiului pentru Întregirea României (1916-1918). Totul este menit sa potențeze simbolurile unității și suveranității naționale.

Galeria Alexandra’s felicita actionarii companiei Dedeman pentru implicarea in promovarea si dezvoltarea artelor si invita toti oamenii de afaceri romani sa investeasca in arta, singura investitie care nu se depreciaza niciodata (detalii AICI).