Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

BIFF, Festivalul Internațional de Film București este cel mai longeviv festival competițional de lungmetraj din Capitală, iar anul acesta si-a avut cocktailul inaugural la Galeria Alexandra’s. Pentru cateva ore, Piata Amzei a redevenit ce-a fost odinioara: din masini scumpe au coborat oameni eleganti si rafinati, care

au urcat in fabuloasele interioare ale Galeriei Alexandra’s, la un pahar de vin bun si discutii despre a saptea arta. Am fost multi, Bucurestiul era in cod galben de canicula, dar instatia de aer conditionat si vinul au fost la inaltime, ca de fiecare data. Cu picturile codate ale lui Stefan Pelmus pe pereti si cu costumele sofisticate ale Florin Dobre pe manechine, Galeria a fost mediul perfect pentru a cunoaste oameni si a lega prietenii.

Asa cum Sarajevo sau Karlovy-Vary, Sofia IFF sau Varsovia IFF, s-au impus in cercul festivalurilor importante est-europene, Bucurestiul a devenit (gratie BIFF-ului) gazda unui eveniment recunoscut pe plan European, care a strans de a lungul a 12 ani un public numeros atat la festival cat si la retrospectiva organizata in august la NCRR / MTR.

 
Organizat de Fundația CHARTA, BIFF se desfășoară cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaștilor din România și al Institutului Cultural Român, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Anul acesta BIFF se desfășoara între 28 iunie și 2 iulie, la Institutul Francez (Sala „Elvira Popescu”), si Muzeul Tăranului Român (Cinema Muzeul Țăranului), unde vor avea loc evenimente speciale dedicate copiilor și adulților: proiecții în premierã în România, gale, „workshop-uri”, „master-classes” etc.
Vezi aici mai multe imagini de la cocktailul BIFF de miercuri, 28 iulie, de la Galeria Alexandra’s, AICI.