Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

În perioada 10 – 20 Septembrie 2017, la Eforie Nord s-a desfasurat Tabăra Internatională de Pictură „Ovid’s Dreaming”. Galeria Alexandra’s a finantat acest proiect, in cadrul caruia pictori din România, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Germania, Cehia, au participa creativ la promovarea turismului cultural în Dobrogea. \

Evenimentul a fost construit ca o extensie a proiectului „Colors of Diversity”, prin care au început caravanele UNESCO de educație pentru conservarea patrimoniului cultural a populației de etnie turco-tătară din Dobrogea, proiect premiat pentru bune practici la Conferința Mondială UNESCO pentru Educație Artistică din Lisabona (2006). Galeria Alexandra’s este, din 2017, partener oficial al UNESCO Romania.

Scopul taberei a fost ca artiștii străini participanți la proiect sa popularizeze traseele culturale din Dobrogea în tările lor de origine prin picturile realizate aici, dar si sa poata oferi, ca influenceri, in cercurile lor de cunostinte, informatii pertinente despre zona Dobrogea. De aceea, programul taberei a inclus ateliere creative in mai multe locatii, de la Muzee la crame de vinuri.

Alti parteneri: Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanța, Asociația Art&Heritage, Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu”.

Curator Proiect: dr Nicoleta Zagura,

Mai multe imagini din tabara gasiti AICI.