Meniu

Prima expoziție de pictura a artistei Kira Hagi, care se deschide luni, 23 septembrie, la Galeria Alexandra’s si-a avut, aseara, vernisajul. Alaturi de tanara pictorita au venit clientii obiesnuiti  ai Galeriei, dar si personalitati ale lumii sportive si artistice si de business din Romania, ca Gica Popescu, Dan Bartos, Camelia Sucu.

Născută la Barcelona în 1996, Kira Hagi a studiat Arta la Internațional British School of Bucharest (IBSB) și a absolvit CIE Adanced Level Art & Design în 2014, cand a si primit o bursă la New York Film Academy. Trei ani mai târziu și-a dat licența în Acting for Film. Îndepărtarea de universul stabil al familiei a fost un prilej să-și descopere abilități de comunicare pe care nu știa că le are, dar și capacitatea de a se descurca pe cont propriu într-un domeniu despre care știa prea puțin, la cei 18 ani.


„Unii colegi apelau la mine să le fac story-board-uri pentru producțiile la care lucrau. Desigur, le-ar fi fost ușor să le facă pe calculator, dar au remarcat la mine o obsesie pentru detalii care îi ajuta să vadă mai bine imaginea de ansamblu. Los Angeles este perioada mea cea mai creativă de până acum, făceam zeci de tablouri săptămânal și abia când m-am întors acasă am realizat că majoritatea aveau legătură cu rădăcinile mele si in ele apăreau, sub diverse forme, niște case mai mult sau mai puțin stilizate. Pentru mine a fost o formă de terapie care m-a ajutat să supraviețuiesc dorului. De fapt, când a trebuit să îmi numesc lucrările, mi-am dat seama că pe toate le-aș numi DOR”, povestește Kira.
Tablouri ale Kirei Hagi se află deja în colectii private, datorită unor designeri de interior care au început să le propună în amenajările lor. Colecția care face subiectul acestui vernisaj este compusă din lucrări create între 2014 și 2019, împărțite în două teme: „Dezrădăcinare” și „Experiment”. În colecția „Dezrădăcinare” sunt adunate cele mai semificative lucrări ale perioadei petrecute in SUA, în timp ce „Experiment” este o colecție care a apărut ca urmare a întâlnirii cu regizorul Toma Enache și a primirii unui rol în filmul „Între Chin și Amin”. Perioada filmărilor de anul trecut și informațiile tulburătoare pe care le-a aflat Kira despre Experimentul Pitești au avut un impact mare asupra tinerei artiste, care a învățat să se exteriorizeze prin artă și să-și defuleze astfel trăirile.

ROCAT înseamnă Romanian Century Art Tour și denumește un proiect cultural al Galeriei Alexandra’s, ce se derulează în perioada 2017-2019, dedicat Centenarului României Moderne. Promovăm pictori, sculptori, graficieni, scriitori, poeți, muzicieni, fotografi, cineaști, colecționari, bijutieri și fashion designeri pentru a arăta românilor că au conaționali cu care se pot mândri iar străinilor că evoluăm ca țară europeană fără să ne pierdem filonul de spiritualitate românească.
Evenimentele ROCAT au loc în Galeria Alexandra’s în prezența a 50-100 de persoane care discută cu artiștii, ascultă muzică, admiră exponatele din galerie.
Cu ocazia Galei ROCAT prezentăm și programul de fidelizare Alexandra’s, prin care se vor putea achiziționa, cu plata în rate, obiecte de artă în valoare de până la 5.000 de euro.

*** Expozitia de Pictura Kira Hagi este deschisa, la Galeria Alexandra’s, in perioada 23 septembrie – 5 octombrie si poate fi vazuta intre orele 12.00-16.00, cu programare prealabila la 0743007077.

Vezi mai multe imagini de la vernisaj pe facebook.com/galeria.alexandras