Meniu

Pentru că se apropie 1 iunie și sărbătorim Ziua Copiiilor, partenerul nostru, Asociația Zetta, va invita sa va implicati în sprijinirea copiilor cu o situație financiară dificilă, ce necesită intervenții chirurgicale reconstructive. Medicii noștri specializați în chirurgie plastică reconstructivă vor realiza pro bono, ca de obicei, toate intervențiile pentru micii pacienți.

Dr. Dragoș Zamfirescu, medic primar chirurgie plastică, estetică și reconstructivă, fondator al Asociației Zetta: ”Cea mai mare răsplată pe care o pot primi, ca medic chirurg, este zâmbetul fericit al unui copil care a trecut cu bine printr-o operație complicată. Vorbim de cele mai multe ori despre intervenții de reconstrucție care le permit celor mici să se bucure de o copilărie frumoasă: să se joace, să alerge, să meșterească, să își facă prieteni, să fie apreciați și iubiți”.

Cum poți să ne ajuți? Contribuie, printr-o donație, la acoperirea costurilor materialelor necesare pentru a realiza aceste operații în condiții optime.

Asociația Zetta a fost fondată de echipa Clinicii Zetta și este o asociație neguvernamentală, înființată cu scopul de a oferi sprijin copiilor și adulților cu situații sociale precare și diagnosticați cu patologii complexe, pentru a putea beneficia de intervențiile chirurgicale necesare, dintre care:

  • Malformații congenitale – faciale, membre, corp
  • Sechele post-combustionale, care necesită operații reconstructive
  • Reconstrucții de sân în urma mastectomiei pentru cancer de sân
  • Paralizia de plex brahial – la copii și adulți
  • Redare funcționalitate membru superior – chirurgia mâinii
  • Refacerea zâmbetului în urma paraliziei faciale
  • Reconstrucții post cancer din zona oro-buco-maxilo-facială si de părți moi

Unde-s doi (sau mai mulți), puterea crește”

În primele 3 luni ale anului 2018, medicii noștri au realizat 15 intervenții reconstructive pro bono pentru 14 pacienți, dintre care 3 copii.

În aceeași perioadă a anului, în contul Asociației au intrat 22.500 Euro, dintre care 2.830 Euro au provenit din donații personale și 19.670 Euro din donațiile companiilor din profit.

Din aceste donații au fost acoperite costurile consumabilelor medicale folosite în cadrul celor

15 intervenții, costuri în valoare de aproape 12.000 Euro.

Pentru următoarele trei luni, avem programate până în acest moment un număr de 4 intervenții reconstructive la copii, cu o patologie diversă: plex brahial, sechele post-combustionale, reconstrucții de membre, hemipareză de mână și picior.

Costul mediu al consumabilelor folosite în sala de operație și ulterior, pentru îngrijirile postoperatorii, este de 1000 – 1200 Euro pentru o intervenție. Suntem mândri de implicarea și generozitatea de care dau dovadă medicii Zetta, care s-au angajat să realizeze, fără niciun onorariu, toate aceste intervenții complexe.

Și fiindcă ”unde-s mulți, puterea crește”, cu cât reușim să mobilizăm mai multe resurse financiare pentru achiziționarea materialelor medicale necesare, cu atât vom reuși să rezolvăm mai multe astfel de cazuri!

Cum poți să ajuți?

Vrem să venim în ajutorul cât mai multor micuți care au nevoie de operații complicate, pe care familiile lor nu le pot susține financiar. Cea mai importantă resursă pe care noi o mobilizăm în acest scop este expertiza valoroasă a medicilor noștri chirurgi și anesteziști, care operează pro bono.

Orice sprijin financiar venit de la voi, oameni sau companii, este la fel de valoros. Nicio operație nu se poate realiza fără consumabilele necesare intervenției în sine și îngrijirilor postoperatorii.

Alege cum dorești să te implici în campania Zetta pentru un Zâmbet:

Sau, pur și simplu … adoptă un caz!

Alege sa sprijini financiar costurile aferente consumabilelor din sala de intervenții pentru un copil.

Mulțumim tuturor celor care ne ajută să redăm zâmbete și speranță pe chipurile copiilor noștri!