Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Povestea vinurilor nobile Lechburg a început în 2015 în Lechința, în inima Transilvaniei, dar dacă ar fi să spunem toată povestea ea se duce şi mai departe, până la 1962. Atunci, o familie originară din Italia a resădit vii nobile ducând mai departe tradiția de generații de viticultori a saşilor şi alsacilor veniţi din valea Rhinului în Lechința (în sec. XIII).

Acest sol „fertil” al tradițiilor din zonă ne obligă azi să facem din viticultură o artă. Iar solul susține acest lucru, la propriu. Strugurii se coc în condiții climatice privilegiate, pe versanții abrupți ai dealurilor. Apărat de lanțul muntos al Carpaților și binecuvântat cu 1800 de ore de soare, cu zile călduroase și nopți răcoroase în perioada coacerii, teritoriul viticol asigură o amplă selecție a strugurilor.

Grație factorilor săi climatici și geologici unici, arealul Lechința si-a câștigat propria denumire de origine controlată DOC, una de prestigiu.

Metoda de cultivare ecologică a venit şi ea, firesc, prin natura locului, pentru a conserva patrimoniul natural.

Vino joi, 25 octombrie, la Galeria Alexandra’s sa-i cunosti pe fashion designer-ul Răzvan Radu si pe pictorul Ștefan Gino, intr-o Gala ROCAT sustinuta de Crama Lechburg si AQUA Carpatica.

ROCAT înseamnă Romanian Century Art Tour și denumește un proiect cultural al Galeriei Alexandra’s, ce se derulează în perioada 2017-2018, dedicat Centenarului României Moderne. Promovăm pictori, sculptori, graficieni, scriitori, poeți, muzicieni, fotografi, cineaști, colecționari, bijutieri și fashion designeri pentru a arăta românilor că au conaționali cu care se pot mândri iar străinilor ca evoluăm ca țară europeană fără să ne pierdem filonul de spiritualitate românească. Evenimentele ROCAT au loc în Galeria Alexandra’s în prezența a 50-100 de persoane care discuta cu artiștii, asculta muzică, admiră exponatele din galerie. Cu ocazia fiecarei Gale ROCAT prezentăm și programul de fidelizare Alexandra’s, prin care se pot achiziționa, cu plata în rate, obiecte de artă în valoare de până la 5.000 de euro. 

Tipul evenimentului: cocktail
Dresscode: elegant/casual
VIP & press: da