Meniu

Ștefania Nistoreanu este prima artistă din România care a vândut un tablou în moneda virtuală Bitcoin, anunta www.puterea.ro. Un colecționar de artă din Hong Kong a cumpărat de curând lucrarea ei intitulată „Cryptsy”, pentru suma de doi Bitcoin, echivalentul a circa 4.500 de dolari. Vânzarea reprezintă nu doar o premieră în România, ci și un eveniment pe piața de artă internațională.

Iata lucrarea:

Spre deosebire de alte monede, Bitcoin nu se tipărește, ci este stocată electronic, iar utilizarea ei este facilă și liberă, nefiind controlată de o instituție bancară. Ea există în cadrul unui sistem financiar online, descentralizat, ce asigură un schimb sigur de resurse valorice, bazate pe informații criptate. Aceste resurse pot fi rapid schimbate în bani fizici, la prețul pieței.

Ștefania Nistoreanu are 35 de ani, pictează de la 13 ani și a absolvit un liceu de arte și o universitate în același domeniu, cu specializarea în Artă Monumentală Bizantină. A expus în mai multe orașe din țară, precum și în Luxemburg, Austria și Ungaria. Trăiește la Brașov.