Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Cu o vastă experiență în domeniul concertistic live și un serios fundament muzical clasic și de jazz, Johnny Bica, doctor in muzică, producător muzical și compozitor, este unul dintre cei mai buni pianiști ai generației sale. Colaborările cu nume din industria muzicală, precum Aylin Cadîr, Helen, Bucharest Jazz Orchestra, Virgil Ianțu, Aurelian Temișan sau Mandinga, conectarea la tendințele actuale, și in același timp activitatea in sfera experimentală de jazz, constituie un avantaj decisiv in formarea unei viziuni muzicale proprii.

Este laureat pe scenele Napocensis Jazz Festival- Cluj-Napoca, Sibiu Jazz Festival, susținând concerte la Bucharest Jazz Festival, Alba Jazz, Bucharest Music Film Festival, TNB, Sala Radio din Bucuresti, dar si Electric Castle sau Airfield Festival. Studiază pianul și muzica de la vârsta de cinci ani, absolvă Liceul de Muzică „Sigismund Toduță” Cluj-Napoca secția pian, obținând diploma de licență în interpretare muzicală-pian la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din același oraș. Specializarea în jazz o obține în cadrul studiilor de masterat și doctorat la Universitatea Națională de Muzică din București sub îndrumarea pianistului Mircea Tiberian și a muzicologului Valentina Sandu-Dediu, dar și a pianistului american Darius Brubeck, cu care studiază istoria jazz-ului, pian și compoziție de jazz. În prezent susține cursuri de pian jazz în cadrul aceleiași instituții muzicale bucureștene din postura de cadru didactic asociat doctor.

Stilistic, în muzica sa se disting pe de o parte compoziții de jazz contemporan cu influențe clasice, iar pe de alta producții proprii fusion, jazz-funk, neo-soul, hip-hop, care combină într-un fin melanj armonii jazzistice, ritmuri vibrante, sonorități electronice și improvizație.

Youtube:

  • https://www.youtube.com/watch?v=G6DO51YVhlE
  • https://www.youtube.com/watch?v=ZngY7y_jAG8
  • https://www.youtube.com/watch?v=AJG5FBJvkDw

Facebook: www.facebook.com/johnnybicamusic/

 

Nu rata evenimentele lunii mai la Galeria Alexandra’s. La unul din ele, il vei cunoaste pe acest mare artist.