Meniu

Joi 20 iunie, Galeria Alexandra’s si-a invitat clientii si iubitorii de arta la a 22-a Gala ROCAT, ce i-a pus fata in fata pe pictorul Marcel Thiele si pe sculptorul Alfred Dumitriu. Galeria Alexandra’s s-a umplut, desi ploaia de afara parea ca va ruina evenimentul. Numele artistilor invitati sa expuna au facut spatiile neincapatoare pentru cei curiosi sa vada picturile lui Thiele si sculpturile lui Dumitriu.

Marcel Thiele este un pictor german stabilit în România, care a renunțat la stabilitatea profesională și la funcțiile de conducere în companii internaționale de retail, pentru a-și pune în practică un vis-acela de a-și face propriul atelier de pictură. Încet-încet, fără să își dea seama, Marcel și-a transformat pasiunea într-un adevărat full time job, pictând uneori zile întregi, fără oprire. Afla mai multe despre Marcel Thiele de AICI.

Alfred Dumitriu urmează o direcţie a sculpturii monumentale care încearcă să concilieze prezenţa monumentală a volumului tridimensional cu viziunea sacră asupra spaţiului. Ceea ce îi permite această sinteză este faptul că restrânge la maximum aluzia la figura umană, cuprinsă în semnele repertoriului simbolic ortodox. El păstrează elemente păgâne în măsura în care ele, ca elemente precreştine, converg spre simbolica creştină. Afla mai multe despre Alfred Dumitriu de AICI.

Ca de fiecare data, Aqua Carpatica ne va fi alaturi la acest eveniment. Iar cine nu vine cu masina personala se va putea delecta cu excelentele vinuri ale Cramei Liliac.