Meniu

Zeci de iubitori de arta, critici si publicisti au facut neincapatoare Galeria Alexandra’s joi, 18 Ianuarie, la cea de-a saptea Gala ROCAT, care i-a pus față în față pe pictorii Elena Ghiță, Dumitru Macovei și Sanda Buțiu si pe sculptorul Giulian Octav Dumitriu. A fost un eveniment onorat de publicistul Tudor Octavian si sustinut de partenerii nostri, Aqua Carpatica si Domeniile Samburesti. 

Fotografiile de la eveniment pot fi vazute pe facebook.

Elena Ghita este o pictoriță care iubește soarele, viața și tot ce ține de tărâmul imaginației, în care ne invită prin picturile ei. Picteaza de la 14 ani, avand-o ca profesor pe Elena Pasima si are o relatie speciala cu culorile, cu ajutorul lor creaza călătorii, aventuri, povești “in care noi, adulții, avem nevoie să ne regăsim câteodată mai mult decât copiii”. Picteaza astfel incat ca omul care a cumparat tabloul sa stea într-un fotoliu și, privește pictura, sa se relaxeze, sa își adune gândurile, să își recapete încrederea, forțele, sa ii vina idei noi. Asta nu inseamna ca picteaza usor: unele din lucrarile ei au zeci de ore de documentare in spate, pe langa orele de lucru propriuzis.

Citeste si asta: Elena Ghiță – Prezentarea lucrărilor expuse la Galeria Alexandra’s in ianuarie 2018

Dumitru Macovei s-a nascut in 1953 in Solont, Bacau si a urmat pe langa studiile superioare in domeniu, si scoala de arta murala din cadrul Patriarhiei Romane. Este membru UAP, participant la expozitii in Bacau, Bucuresti, Iasi, Piatra Neamt, Suceava, dar si la Chisinau / Republica Moldova, Riihimaki / Finlanda, Budejovice / Cehia, Paris / Franta, Stuttgart / Germania. Picturile semnate Dumitru Macovei se gasesc in colectii particulare din Italia, Canada, SUA, Elvetia, Germania, Anglia, Moldova, Ucraina, Franta, dar si in muzee din Romania, Germania, Canada, Italia si Belgia.

Citeste si asta: Dumitru Macovei – Prezentarea lucrărilor expuse la Galeria Alexandra’s in ianuarie 2018

Sanda Butiu surprinde de fiecare data cand expune. Uneori, vine cu desene realizate în tehnica guașei, ce propun o lume fascinantă, amalgam gingaș de obiecte familiare, plante sau fluturi, scoici și petale luxuriant risipite, evocând parfum de amintiri si ore de abandon fericit. Pictura Sandei Buțiu împrumută strategii ale tehnicii literare pentru a construi din amănunte o imagine accentuat subiectivă, o trăire ce salvează în detaliu clipa prea repede a timpului prezent, dar cu o emoție asumată cu inteligență și umor si marcate, intotdeauna, de delicatetea cu care lucrarea este scăldata într-o lumină de poveste.

Citeste si asta: Sanda Butiu – Prezentarea lucrărilor expuse la Galeria Alexandra’s in ianuarie 2018

Nascut la Moinesti, judetul Bacau, Giulian Octav Dumitriu este absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Specializarea Sculptură din București. A participat la expozitii personale si de grup in Los Angeles, SUA; Milano, Italia; Câmpina, Prahova; Paris, Franța; Toronto, Canada si, desigur, Bucuresti. Lucrări monumentale: 1996 – Ion Ghica (bronz), Palatul Ghica, București; 1997 – The Latin Union Symbol (bronz), Paris, Franța. Lucrările sale sunt în colecții private din România, Franța, Canada, SUA, Italia, Elveția.

Citeste si asta: Giulian Octav Dumitriu – Prezentarea lucrărilor expuse la Galeria Alexandra’s in ianuarie 2018

ROCAT înseamnă Romanian Century Art Tour și denumește un proiect cultural al Galeriei Alexandra’s, ce se derulează în perioada 2017-2018, dedicat Centenarului României Moderne. Prin proiectul ROCAT, Galeria Alexandra’s promoveaza pictori, sculptori, graficieni, scriitori, poeți, muzicieni, fotografi, cineaști, colecționari, bijutieri și fashion designeri pentru a arăta românilor că au conaționali cu care se pot mândri iar străinilor ca evoluăm ca țară europeană fără să ne pierdem filonul de spiritualitate românească. Evenimentele ROCAT au loc în Galeria Alexandra’s în prezența a 50-100 de persoane care discuta cu artiștii, asculta muzică, admiră exponatele din galerie.

Cu ocazia Galei ROCAT din 18 ianuarie s-a prezentat programul de fidelizare Alexandra’s, prin care se pot achiziționa, cu plata în rate, obiecte de artă în valoare de 5.000 de euro.

Tipul evenimentului: cocktail
Dresscode: elegant/casual
VIP & press: da