Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Galeria Alexandra’s saluta participarea, in juriul concursului organizat de Primaria Capitalei pentru alegerea unui logo pentru Bucuresti, a unor oameni de cultura vizuala extrem de valorosi, ca prof. Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Romane, sectia de Arte, Arhitectura si Audiovizual; Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucuresti; Anca Boeriu, lector la departamentul Grafica al UNARTE; Dr. Vladimir Nicula, lector la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu; Ioana Ciocan, Vicepresedinte Uniunea Artistilor Plastici.
In concurs s-au inscris deja 230 de proiecte. Castigatorul va fi anuntat pe data de 3 mai si va primi 50.000 lei.
Pe 20 aprilie, ora 24.00 s-a terminat perioada in care cei interesati se puteau inscrie la concurs, iar in perioada urmatoare secretariatul tehnic al concursului va derula procedura de validare a inscrierilor, dupa care membrii juriului vor evalua, conform criteriilor stabilite prin regulament, toate propunerile primite. Juriul va analiza si va puncta dupa urmatoarele criterii: relevanta pentru tema concursului; atractivitate/design atractiv; originalitate (sa imbine elemente care sa reflecte traditia istorica a Bucurestiului cu elemente care sa tina cont de tendintele actuale); functionalitate (vizibilitate si lizibilitate, sa fie usor recognoscibila, sa poata fi imprimata si pe suprafete mici fara sa piarda detalii esentiale); adaptabilitate (sa permita declinarea ulterioara a unor branduri sectoriale, cum ar fi: Bucuresti cultural, Bucuresti turistic, Bucuresti muzical, Bucuresti sportiv). Cele cinci criterii vor avea o pondere egala in evaluarea fiecarei lucrari, membrii juriului acordand fiecarei lucrari punctaj de la 0 la 20 pentru fiecare criteriu.
Logo-ul realizat in cadrul concursului va reprezenta  „un ansamblu de semne grafice format dintr-un set de caractere cu rol descriptiv care reflecta istoria, cultura, viata orasului Bucuresti” se specifica in regulament. Primaria Capitalei va publica, in cursul saptamanii viitoare, lista tuturor concurentilor inscrisi care au indeplinit toate criteriile de validare, iar dupa desemnarea castigatorului va publica o selectie a celor mai reusite lucrari din concurs.
Bucurestiul are mare nevoie de un marketing adecvat noilor medii de comunicare si speram din toata inima ca noul simbol grafic sa fie relevant din punct de vedere artistic.