Meniu

Programul Artists-in-Residence de la quartier21/MuseumsQuartier oferă tinerilor artişti din Cehia, Ungaria, România şi Slovacia un atelier-apartament şi posibilitatea de a trăi şi lucra în Viena pentru o perioadă de una sau două luni. Rezidenţele sunt destinate artiştilor, curatorilor şi teoreticienilor care lucrează în domeniul artei contemporane.  Fiecare rezidenţă oferă:
• O bursă lunară de 1050 EUR
• Un atelier/apartament studio aflat la MuseumsQuartier în Viena

Aplicaţiile trebuie să include următoarele documente:
1. Formularul de aplicare digital complet, cu informaţiile:
• Informațiile de contact (nume, adresă, e-mail, telefon, website)
• Scrisoare de motivaţie – explicând de ce aplicaţi şi ce proiect veţi urmări în timpul rezidentei (max. 5000 de caractere)
• Un scurt curriculum vitae informativ (max. o pagină)
2. Portfoliu (max. 10 MB)

Documentele trebuie trimise doar în format PDF. Alte formate nu pot fi acceptate. Aplicanţii trebuie să fie pregătiţi să folosească rezidenţa pe toată perioada ei. Candidaţii selecţionaţi trebuie să predea un raport după finalizarea rezidenţei. Aplicaţiile se vor trimite doar în limba engleză şi în format digital pe e-mail până la data de 28 ianuarie 2018. Participanții selectați vor fi anunțați cel târziu până la sfârșitul lunii februarie 2018. Aplicatia, cu subiectul „MQ AiR 2018”, in format digital, se trimite la adresa: office.ro@tranzit.org. Pentru mai multe întrebări, scrieti-i Michaelei Geboltsberger: geboltsberger@tranzit.org.

tranzit este o reţea formată din cinci organizaţii independente, non-profit, din Austria, Republica Cehă, Ungaria, România şi Republica Slovacă. Din 2002 tranzit dezvoltă activităţi artistice şi culturale cu o abordare critică, stimulând un dialog constant între cultura locală şi cea globală. ERSTE Foundation este partenerul principal al tranzit şi oferă finanţarea pentru programul Artists-in-Residence. Juriul pentru selectarea artiștilor este format din membri ai tranzit și ai Fundației ERSTE.

Un alt program, dedicat tinerilor pictori romani, este reprezentat de cele 4 tabere de creatie pe care Galeria Alexandra’s le finanteaza in 2018. Doritorii pot scrie pe aceasta tema la office@alexandra-s.com.