Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Cartea „Credința nepieritoare”, semnata de Lucia Hossu-Longin, este o calatorie de redescoperire a vieților elitei politice întemnițate la Sighet, printre care și episcopii greco-catolici Vasile Aftenie, Valeriu Traian Frențiu, Ioan Suciu, Liviu Chinezu, Ioan Bălan sau Iuliu Hossu, uciși pentru credința lor în perioada comunistă.  Cartea conține portretele martirilor, realizate de pictorul Dumitru-Mihai Glodeanu. Alături de autoare, vor participa și Teodor Hossu-Longin, coordonatorul proiectului și editorul Andrei Ruse. Cartea tratează suferința, dar și curajul episcopilor greco-catolici care au luptat pentru credința lor.

Fiind printre primele persoane care a dezgropat poveștile episcopilor-martiri, Lucia Hossu-Longin mărturisește în prefața cărții șocul trăit: “Eram într-o perioadă intensă de cercetări în arhive. Anii 1997–1998. Realizam seria despre rezistența armată din munți și despre rezistența prin credință. Căutam biografiile din penitenciare ale celor șapte episcopi greco-catolici, martiri, uciși din ură pentru credință în diferite locuri din România, în perioada 1950–1970. (…) Niciodată în investigațiile „Memorialului” nu mai trăisem o asemenea emoție. Durere. Copleșire. Revoltă. Nu-mi găseam cuvintele. (…)

Lucia Hossu-Longin este un regizor de televiziune și autoare română, cunoscută publicului din România prin reportajele din serialul „Memorialul Durerii” de la TVR, începând cu anul 1991. Puteti afla mai multe despre lansarea cartii de AICI.