Meniu

Pe 7 noiembrie, obisnuitii Galeriei Alexandra’s au vazut un duel artistic inedit: pictorul Dumitru Macovei a expus alaturi de fiul sau, fotograful Cristian Macovei, in a 24-a Gala ROCAT, desfasurata cu sprijinul AQUA Carpatica si KVINT.

  

„Pentru mine, ca artist, CULOAREA este vocea sufletului, ea face ca natura inerta sa devina vie, emotionala si expresiva. Desenul sintetic, culoarea neconventionala cu armonii discrete sau dimpotriva, compozitia si dimensiunea, sunt atributele ce stau la baza creatiei mele. Lucrarile prezente sunt un fel de memorie a locului, un altar al vazutului si nevazutului”, spune pictorul Dumitru Macovei.

Afla mai multe despre pictor de AICI.

 

„Am dorit ca in aceasta expozitie sa arat publicului valentele fotografiei de arta si modul in care aceasta se manifesta in spatiul creativ vizual.  O fotografie de arta este asemanatoare cu celelalte forme de manifestare artistico-vizuale si cum imi place sa surprind ceea ce ma impresioneaza, arat doritorilor de arta, portret, floare, peisaje pamantene sau astrale dar si lucrari in care luminile si umbrele se joaca, tesand magii neasteptate. Am dorit sa arat prin aceste lucrari, paleta larga prin care fotografia poate exprima realitatea sau franturi de realitate, in mod artistic, magic dar si abstract, cerebral.”, explica fotograful Cristian Macovei.

Afla mai multe despre fotograf de AICI.

****

kvint electio

Cuvantul KVINT este acronimul expresiei „Vinuri si Divinuri din Tiraspol”, in limba rusa si se refera la o zona deluroasa, cu sol fertil, din apropierea râului Nistru, adica un climat favorabil cultivarii strugurilor ce stau la baza bauturilor KVINT. KVINT vine la acest eveniment cu gama de vinuri ELECTIO. Afla mai multe despre vinurile Kvint de AICI.

****

ROCAT înseamnă Romanian Century Art Tour și denumește un proiect cultural al Galeriei Alexandra’s, ce se derulează în perioada 2017-2018, dedicat Centenarului României Moderne. Prin proiectul ROCAT, Galeria Alexandra’s promoveaza pictori, sculptori, graficieni, scriitori, poeți, muzicieni, fotografi, cineaști, colecționari, bijutieri și fashion designeri pentru a arăta românilor că au conaționali cu care se pot mândri iar străinilor ca evoluăm ca țară europeană fără să ne pierdem filonul de spiritualitate românească. Evenimentele ROCAT au loc în Galeria Alexandra’s în prezența a 50-100 de persoane care discuta cu artiștii, asculta muzică, admiră exponatele din galerie.

Cu ocazia Galelor ROCAT se prezinta programul de fidelizare Alexandra’s, prin care se pot achiziționa, cu plata în rate, obiecte de artă în valoare de 5.000 de euro.

Tipul evenimentului: cocktail
Dresscode: elegant/casual
VIP & press: da

Vezi imaginile de la eveniment AICI