Meniu

Cuvantul KVINT este acronimul expresiei „Vinuri si Divinuri din Tiraspol”, in limba rusa si se refera la o zona deluroasa, cu sol fertil, din apropierea râului Nistru, adica un climat favorabil cultivarii strugurilor ce stau la baza bauturilor KVINT. „Misiunea noastra este pastrarea experientei de secole a maestrilor precum si sporirea cunoștintelor si dezvoltarea noilor tehnologii„, spune Oleg Baev, directorul Tiraspol Winery & Distillery KVINT.

Istoria KVINT incepe din anul 1897, când primul depozit de rectificare a fost construit in Tiraspol pe strada Vokzalnaya. În acel moment a inceput productia de vodka de 40% din vinuri de struguri de casă cumpărate de la țărani din satele din apropiere. Producția de divinuri a început abia patru decenii mai târziu. Primele spirtoase distilate din vin au fost puse la îmbătrânire în anul 1938.

In zilele noastre aceasta companie cu mai mult de 116 ani de istorie detine o pozitie de lider in randul producatorilor de bauturi alcoolice din Republica Moldova. La climatul unic, solul fertil, si vecinatatea raului Nistru s-au adaugat echipamente moderne, tehnologii avansate, retete originale, traditii antice si munca profesionistilor. Acum, bauturile Kvint concureaza cu branduri de renume pe plan mondial.

Podgoria are propria sursă de materii prime – aproximativ 1800 de hectare de viță de vie, unde cresc mai mult de 20 de soiuri de struguri. In beciurile KVINT se pastreaza peste 10 milioane de litri de bauturi spirtoase cu varste cuprinse intre 1 si 60 ani. Cu această gama larga de bauturi spirtoase, maestrii KVINT se bucură de o libertate si flexibilitate mare in cea ce priveste dezvoltarea de noi branduri.

Anual KVINT produce aproximativ 20 de milioane de sticle de băuturi alcoolice, care includ peste 30 de nume de divinuri cu varsta cuprinsa intre 3-50 ani, vin de masă si de epocă, vodca, gin, lichioruri tari si calvados. Începând cu anul 2000, productia este certificata ISO 9001 (BVQI). Numeroase premii câștigate la diverse concursuri internaționale si concursuri de degustare au dovedi calitatea premium a produselor Kvint: 3 trofee Super Grand Prix, mai mult de 20 de Grand Prix-uri, si aproximativ 200 de medalii de aur si argint.

Vino sa degusti bauturile KVINT, pe 24 mai, la Galeria Alexandra’s, alaturi de pictorul Ovidiu Puscasiu si designerul din spatele brandului Nita Sao, Ana Istodorescu. Detalii AICI.