Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Joi, 12 octombrie, la Galeria Alexandra’s, Eugen Raportoru si Anca Irina Lefter au fost protagonistii celei de-a cincea gale ROCAT. A fost o seara superba, animata de maestrul Tudor Octavian, poate cel mai avizat jurnalist roman in arte plastice.

Ajuns la o deplină maturitate artistică, Eugen Raportoru este un nume afirmat deja pe scena artei plastice europene. Laureat în 2011 cu Premiul pentru Pictură al Uniunii Artiștilor Plastici, Raportoru are picturi in colectii private din toata lumea, inclusiv la Vatican. „Pe unde am călătorit anul trecut am pictat. Urban. Aș putea să fac portret, natură statică, orice altceva, pot să oscilez, nu e o problemă, dar cel mai bine e să cânți cântecul care-ți place cel mai mult”, spune pictorul. „Raportoru reprezintă un fenomen care îl îngemănează, într-un anume sens, cu acele excepții ale creației plastice, cum ar fi, de exemplu, un Modigliani, dar în alt plan, nu în cel al formei, ci în cel al culorii. ” (criticul de artă George Radu Serafim).

Originara din Tulcea, Anca Irina Lefter pleaca din orasul natal la Bucuresti pentru a-si urma visul: design-ul. A participat la numeroase expozitii individuale si colective, castigand o multime de premii si aprecieri din partea criticilor de arta. Din 2008 este membra a Asociatiei Artisticilor Plastici din Romania si din 2009 absolventa a Institute of European Design Barcelona. Pe site-ul sau gasiti, deopotriva, picturi tulburatoare, dar si genti si posete cu un design unic. Anca este genul de artist care are si talent, si viziune si un strop de nebunie, astfel incat sa devina o sursa de inspiratie printre cei din generatia sa.

Ce inseamna ROCAT? Afla de aici: http://www.alexandra-s.com/ce-este-rocat/

Fotografii de la eveniment gasesti AICI.