Select Page
Menu
Close

Cea de-a șaptea carte a Corinei Ozon, care oferă o serie de inedite instrucțiuni de asamblare, conservare, întreținere si reparare a iubirii a fost lansata, in premiera, la Galeria Alexandra’s.Cateva zeci de cititoare fidele de-ale Corinei au venit sa-si innobileze cartea cu un autograf si sa discute pe indelete cu una dintre cele mai bine vandute autoare ale momentului.

Ne naștem cu cromozomul iubirii, strecurat cu grijă în spirala ADN, însă, dacă nu știm cum să o folosim, va acţiona instinctiv și haotic. Părinţii sunt cei care transmit acest pachet genetic, preluat de la generaţiile anterioare. Câţi dintre noi am fost învăţaţi să vorbim despre iubire și cum să o facem? De aceea, e nevoie sa măsuram pașii în iubire cu delicatețe și sa păstram amintirea verigilor care ne-au dus la ea. Fiecare verigă este o poveste care are legătură cu noi, spune autoarea cartii “Despre iubire, cu instrucțiuni de folosire”, publicata de Editura Univers.

Corina Ozon a lucrat ca jurnalist de investigaţie în presa scrisă (ziarul Ora) şi televiziune (Antena 1), iar în prezent lucrează în PR&Comunicare la o companie națională. A debutat în 2014 cu romanul Zilele amanţilor, care s-a transformat într-un bestseller la scurt timp după apariție și, la cererea cititorilor, a devenit primul dintr-o serie primită cu același entuziasm și mult discutată pe rețelele sociale, din care mai fac parte romanele Nopțile amanților (2015), Amanții 3.0 (2016) and Divorțurile amanților (2017). În afara acestei serii, a publicat și volumul de povestiri Până când mă voi vindeca de tine (2015) și romanul Tentații (2016). Cărțile Corinei Ozon sunt citite mult și în diaspora. A avut întâlniri cu cititorii români la Londra, la Madrid și la Torino. În afară de scris și literatură, Corina Ozon e pasionată de pictură, de fizica cuantică, de neuroștiințe și psihologie. Are o fiică, Iulia, și o pisică tărcată, Benjamin. Crede că intelligence is sexy şi obişnuiește să afirme: „Spune-mi ce muzică asculţi ca să-ţi spun cine eşti”.

Editura Univers este una dintre cele mai prestigioase şi mai longevive edituri din România. Are o istorie neîntreruptă de patruzeci și șapte de ani de activitate, timp în care a adus în bibliotecile cititorilor mai mult de 5.000 de titluri de top ale literaturii universale: Gabriel Garcia Marques, J. D. Salinger, John Fowles, Milan Kundera, Michel Foucault, Andrei Makine, Julio Cortazar, George Orwell, Michel Tournier, Ernesto Sabato, Thomas Pynchon, Franz Kafka, Richard Russo, Jostein Gaarder, Boris Vian, Simone de Beauvoir. Dupa Revolutie, Editura Univers a lansat Colectia Literatura, împreună cu ziarul Cotidianul, în care au apărut 131 de titluri de ficţiune cu un enorm succes la public si însumând peste patru milioane de cărţi vândute. Seriile de cărţi ilustrate “Decouvertes”, “Cele mai frumoase oraşe” şi “Civilizaţii” s-au remarcat atât prin calitatea informaţiei, cât şi prin prezentarea grafică deosebită. De asemenea, colecţia de enciclopedii “100 de minuni ale artei şi arhitecturii”, distribuită în colaborare cu ziarul România liberă şi New York Times Book Review, le-a oferit cititorilor o călătorie în jurul lumii printre cele mai fascinante creaţii ale geniului artistic omenesc, intrate în patrimoniul UNESCO.

Mai multe fotografii de la lansarea cartii Corinei Ozon gasesti aici: www.facebook.com/pg/galeria.alexandras