Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Bombonieră din sticlă pictată manual

51,00 

Stoc epuizat

Toate lucrările vândute de Galeria Alexandra’s ajung la client însoțite de certificat de autenticitate. Puteți cumpăra această lucrare și în rate, astfel încât va invităm să folosiți simulatorul alăturat. Pentru orice alte informații va stăm la dispoziție la office@alexandra-s.com.

O bombonieră poate fi un cadou minunat. Noi vă propunem această piesă delicată, realizată din sticlă pictată manual, demnă de orice colecție.

Acum câteva secole, aristocrații din Franța și Italia dăruiau oaspeților sosiți la nuntă niște mici atenții numite “bomboniere” (“bonbonniere în franceză și “bomboniere” în italiană), înainte ca aceștia să plece acasă. Ulterior, bombonierele au fost oferite invitaților și la zile onomastice sau alte ocazii festive. Erau mici cutii, făcute din porțelan, cristal, pietre prețioase sau metal. În interiorul unei asemenea cutii se puneau delicatese făcute din zahăr. De la aceste daruri derivă mărturiile de nuntă din ziua de azi. În acele vremuri nunta era considerată a fi o ocazie norocoasă. Atunci când cuplul dăruia bomboniere și alte daruri invitaților, acesta de asemenea le dăruia o parte din norocul ce se abătuse asupra sa. În cele mai multe cazuri, aceste daruri norocoase constau în cinci migdale sau bomboane care reprezentau fertilitatea, sănătatea, longevitatea, bogăția și fericirea.

Categorie: Etichete: , , , , , , ,