Selectează o Pagină
Meniu
Inchide
Reducere!

Ceas J. Enderle, de perete, cu pendul

2.300,00  1.999,00 

3 luni
6 luni
9 luni
12 luni

Toate lucrările vândute de Galeria Alexandra’s ajung la client însoțite de certificat de autenticitate. Puteți cumpăra această lucrare și în rate, astfel încât va invităm să folosiți simulatorul alăturat. Pentru orice alte informații va stăm la dispoziție la office@alexandra-s.com.

Ceas de perete cu pendul tip Napoleon. Cadran 24,4 cm, marca J. Enderle. Cadranul este din furnir cu numere din alamă emailată și cifre romane, inscripționat ”J ENDERLE – BUCHAREST”. Bătaie la oră. Cutie de lemn cu capac format Biedermeier. Dimensiuni ramă 58 x 50 cm, intarsie din alamă, funcțional.

J. Enderle era ceasornicarul Curţîi Regale şi al Căilor Ferate Române. În Arhivele Centrale Naționale din București se păstrează chitanțe ce atestă cât de mult ii plăceau ceasurile Regelui Carol. În anul 1911, ceasornicarul elvețian Enderle este solicitat să verifice mecanismul ceasului din turnul Castelului Peleș, fabricat în 1907 de către Fabrica de Ceasuri de Turn a Curții Regale din Bavaria. Enderle poposeşte cîteva zile în Camera Ceasornicarului amenajată în turn, timp în care face revizia.

Vezi și celelalte produse din sectiunea Orologerie.

Categorie: Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,