Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Apostol Manciulescu (1887 – 1962) – “Flori”

1.000,00 

3 luni
6 luni
9 luni
12 luni

Cazul picturii lui Apostol Manciulescu este cu totul unic în istoria plasticii romanesti, diferentiindu-se în mod evident fata de contemporanii sai, mai ales prin tematica abordata, artistul avand o preferinta dominanta pentru scenele orientale, personaje exotice, figuri si obiceiuri decupate parca din lumea celor 1001 de nopti.
Se formeaza la Paris, unde ia pentru prima data contact cu arta si cultura orientala, specifica spatiilor coloniilor franceze nord-africane. Asimilieaza lectia fovista pe care o traspune într-un registru cromatic personal, evident mai ales în portretele florăreselor, cum este si cazul lucrarii de fata.
Calatoreste în spatiul oriental, experienta care îi va schimba defintiv repertoriul tematic, dar și sensibiltatea la expresia culorii, valentele stralucitoare ale acesteia, capacitatea de a utiliza contraste si acorduri cromatice saturate, catifelate si dense, specifice orientalistilor. „Frumoasa florareasa” este una dintre cele mai reusite lucrari ale artistului, care probeaza aderenta sa stilistica la curentul post-impresionist. Tusele groase de culoare pura, rupte, strălucitoare, bine reliefate în suprafata picturii, confera siluetei feminine, extrem de pitoresti, un aer de poveste.

Categorie: