Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Fructieră Art Deco

840,00 

1 în stoc

3 luni
6 luni
9 luni
12 luni

Toate lucrările vândute de Galeria Alexandra’s ajung la client însoțite de certificat de autenticitate. Puteți cumpăra această lucrare și în rate, astfel încât va invităm să folosiți simulatorul alăturat. Pentru orice alte informații va stăm la dispoziție la office@alexandra-s.com.

Fructiera Art Deco, interbelica, aproximativ 1920.

Art Deco este o abreviere pentru expresia din franceză denumind Expoziția internațională de Arte Decorative și industriale moderne, care a avut loc la Paris în 1925 (Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes). Desemneaza o mișcare artistică a începutului secolului 20 în artele decorative, care a crescut ulterior în amplitudine și importanță, influențând ulterior semnificativ arhitectura, sculptura, moda, decorările interioare și artele vizuale pentru un sfert de secol. Originea sa se găsește în perioada declinului mișcării artistice Art Nouveau sau La Belle Epoque. Art Deco cuprinde perioada 1912 – 1940, cu diferite încercări ulterioare de revitalizare în anii postbelici 1950 și 1960, în mare parte nereușite.

Fructiera, asa cum o recunoastem azi dupa forma, a fost pe timpuri un vas cu picior din care se manca. Strămoşul fructierei a fost descoperit în zona Buzăului, în dava de la Cârlomăneşti.  Vasul are înălţimea de 35 de centimetri şi un diametru al gurii de 51 de centimetri. Cupa are o formă tronconică, cu buza lată, iar piciorul este prevăzut cu ferestre triunghiulare decupate. A fost confecţionat dintr-o argilă comună iar suprafaţa acestuia a fost acoperită cu un strat subţire din lut, ulterior lustruit. Graţie acestui procedeu, după ardere, suprafaţa vasului a căpătat o culoare maronie cu aspect metalizat. Piesa  se datează undeva în intervalul 120 – 80 a. Chr. 

Categorie: Etichete: , , , , , , , ,

S-ar putea să-ți placă și…