Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

Vaze în stil Murano

222,00 

3 luni
6 luni
9 luni
12 luni

Toate lucrările vândute de Galeria Alexandra’s ajung la client însoțite de certificat de autenticitate. Puteți cumpăra această lucrare și în rate, astfel încât va invităm să folosiți simulatorul alăturat. Pentru orice alte informații va stăm la dispoziție la office@alexandra-s.com.

Vaze superbe, în stil Murano. Cadoul perfect de casă nouă.

Sticlă de Murano este un produs renumit provenit din insula Murano, de pe coasta Veneției. Reputația localității Murano pentru producția de sticlă a luat naștere atunci când Republica Venețiană, temându-se de incendii și calamități, a ordonat sticlarilor să își mute atelierele pe insula Murano (1291). Când un om de rând izbutea să devină meșter sticlar era înnobilat și înscris în Cartea de Aur a insulei. Curând au devenit cei mai respectați cetățeni ai insulei, aveau dreptul să-și căsătorească odraslele cu copiii nobililor, bucurându-se chiar de imunitate, însă peste toate, nu aveau voie să părăsească Veneția. 
Procesul prin care se obține sticla de Murano este unul destul de complex. Folosind nisip cuarțos fin combinat cu diferite săruri aduse din cetățile feniciene Sidon (Liban), acești meșteri au reușit să obțină produse ce nu aveau rival în lume. Sticlă de Murano se făcea după rețete secrete, la care se adăuga o măiestrie unică a prelucrării sticlei obținute și de aceea a devenit un secret foarte bine păzit. Tehnic, se face cam așa: celelalte materii prime, numite fondante sau agenți de topire, coboară punctul de topire al sticlei. Cu cât sticla conține mai mult oxid de natriu, cu atât se solidifică mai greu. Acest fapt este foarte important pentru lucrul manual deoarece îi câștigă sticlarului mai mult timp pentru modelare. Un artizan poate adaugă natriu (pentru a face opacă suprafața sticlei , nitrat sau arsenic (pentru a elimina bulele) sau substanțe colorante.

Categorie: Etichete: , , , , , , , , ,