Selectează o Pagină
Meniu
Inchide

George Spaiuc – ”Peisaj”

460,00 

Stoc epuizat

Toate lucrările vândute de Galeria Alexandra’s ajung la client însoțite de certificat de autenticitate. Puteți cumpăra această lucrare și în rate, astfel încât va invităm să folosiți simulatorul alăturat. Pentru orice alte informații va stăm la dispoziție la office@alexandra-s.com.

George Spaiuc este un talent nativ, cu studii “libere” de pictura, realizate in Romania, Italia sau Canada. Sensibilitatea lui fata de culorile naturii este constanta iar raporturile sale vizuale cu aceasta tin de firesc. In panzele sale, porneste de la impulsurile vitale ale realului si evolueaza catre dimensiunea simbolica a vizibilului tradusa cromatic. Are stiinta de a vedea dincolo de vizibil si opereaza selectii de imagini cu scopul de a genera vizibil un festin intelectual celor ce aduc, ca si el, elogiul naturii. A pictat la fel de relaxat la Roma ca la Cernauti, la Niagara ca la Botosani, la Targu Ocna ca la Corni, Victoria sau Manolesti (locuri proprii familiei sale), iarna sau vara. Toate anotimpurile, toate formele de relief il intereseaza, ii plac. Pictorul este un ambasador al satului romanesc cu aerul lor de vechime, de traditie, de harnicie si curatenie spirituala. Se apropie cu interes de peisaj si de flori. Iubeste florile, de aceea sunt vibrante si frumoase. Il atrag cu predilectie florile de mac, de liliac, de castan.

Nascut in 1964 la Hlipiceni, Botoşani. Expoziţii la Bucuresti, Alba Iulia, Bacau, Chisinau, Piatra Neamt, Piteşti, Reşiţa, Botoşani, Cernăuţi, Suceava, Iaşi, Vatra-Dornei, dar si la Oakville (Canada). A participat la tabere de pictură organizate la Ipoteşti, Agafton, Şendriceni, Câmpulung Moldovenesc, Crivaia, Vatra-Dornei, Stupca, Balcik ,Putna,Sozopol, Albac, Moneasa, Kotegyan, Belmegyeri. Membru al asociaţiei culturale TAG Suceava si UAP Alba Iulia. Are lucrări în colecţii din România, Italia, SUA, Ucraina, Germania, Anglia, Canada, Grecia, Belgia. Apare  in „Dicţionarul ilustrat al artelor frumoase din Moldova”, „Un secol de arte frumoase in Moldova”, „Vernisaje selective”, „Exerciţii de fidelitate”.

Categorie: Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,